Programma 2020

De geaccrediteerde nascholingscursussen van de Stichting Drechtsteden Transmuraal in de regio Dordrecht zullen in 2020 voor de 23e keer plaatsvinden en vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis worden georganiseerd en ondersteund. Zij blijken ieder jaar een goede gelegenheid om de 1e en de 2e lijn op informele en plezierige manier met elkaar in contact te brengen. De cursus van 2020 zal plaatsvinden in Gaschurn van 26 januari t/m 1 februari 2020 in Oostenrijk. Evenals de afgelopen 15 jaar zal ook een nascholingsprogramma op Nederlandse bodem plaatsvinden. Deze cursus zal van 1 tot en met 3 april plaatsvinden in het Badhotel in Domburg.

De recente ontwikkelingen rondom het Corona-virus heeft Stichting Drechtsteden Transmuraal doen besluiten om de geplande nascholing van 1 t/m 3 april te annuleren. Hierin volgt SDT het advies vanuit de Federatie Medisch Specialisten.

Ook dit jaar bestaat het programma uit onderwerpen die door de deelnemers van voorgaande nascholingen werden aangegeven. Het belooft een gevarieerd programma te worden. De beoogde onderwerpen zijn spoedeisende geneeskunde, maag-, darm- en leverziekten, medische microbiologie, cardiologie, psychiatrie, juridische zaken, HAP-casuïstiek en kleine kwalen. De consulenten kunt u vinden onder Consulenten 2020.

Accreditatie voor 20 uur wordt aangevraagd bij het college accreditatie huisartsen van de KNMG.

Voor beide cursussen geldt een maximaal aantal van 30 huisartsen. 

Snel aanmelden verhoogt uw kans op deelname. 

De cursussen zullen worden gehouden conform de richtlijnen van de KNMG en CGR. Dit houdt in, dat sponsoring van de buitenlandse reis naar Schladming door een farmaceutisch bedrijf niet meer mogelijk is en er geen partnerprogramma kan worden aangeboden tijdens het programma in Domburg.