Programma 2018

De geaccrediteerde nascholingscursussen van de Stichting DRECHTSTEDEN TRANSMURAAL in de regio Dordrecht zullen in 2018 voor de 21e keer plaatsvinden en vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis worden georganiseerd en ondersteund. Zij blijken ieder jaar een goede gelegenheid om de 1e en de 2e lijn op informele en plezierige manier met elkaar in contact te brengen. De cursus van 2018 zal 20 t/m 27 januari 2018 plaatsvinden in Schladming in Oostenrijk. Evenals de afgelopen 14 jaar zal ook een nascholingsprogramma op Nederlandse bodem plaatsvinden. Deze cursus zal van 11 tot en met 13 april plaatsvinden in het Badhotel in Domburg.

Ook dit jaar bestaat het programma uit onderwerpen die door de deelnemers van voorgaande nascholingen werden aangegeven. De beoogde onderwerpen zijn voorlopig:

  • Neurologie o.a. duizeligheid
  • Spoedeisende hulpgeneeskunde o.a. acute buik
  • MDL o.a. acute buik, helicobacter pylori, leveraandoeningen
  • Urologie oa. PSA, LUTS, steenlijden
  • Plastische chirurgie: hand- en polspathologie

Accreditatie voor 20 uur wordt aangevraagd bij het college accreditatie huisartsen van de KNMG.

Voor beide cursussen geldt een maximaal aantal van 30 huisartsen. 

Snel aanmelden verhoogt uw kans op deelname. De cursus in Domburg is reeds volgeboekt en er staan al verschillende huisartsen op de reservelijst.

De cursussen zullen worden gehouden conform de richtlijnen van de KNMG en CGR. Dit houdt in, dat sponsoring van de buitenlandse reis naar Schladming door een farmaceutisch bedrijf niet meer mogelijk is en er geen partnerprogramma kan worden aangeboden tijdens het programma in Domburg.