Drechtsteden Transmuraal nascholing 2018

 

Afgelopen jaar werd voor de 21e keer de nascholingscursus Transmuraal Drechtsteden georganiseerd. Dit is een scholing voor de eerste lijn door de tweede lijn. De onderwerpen worden bepaald door de huisartsen en ook de inhoud van de scholing is zo veel mogelijk op de vragen van de huisarts ingericht. Naast scholing staat ook de verbinding tussen de eerste en tweede lijn op de agenda. Er worden zo veel mogelijk – jonge – medisch specialisten uit het ASz gezocht om mee te werken. Met name tijdens de wintercursus is er veel tijd om elkaar te leren kennen. Afgelopen jaar waren beide cursussen weer een succes met hoge beoordelingen voor zowel inhoud als sfeer. Eind januari vond de eerste cursus plaats in Schladming, Oostenrijk. Het aantal deelnemers bedroeg 20. De sfeer was al in de bus prima evenals de (cursus)faciliteiten van het hotel. Het weer was de eerste dagen matig maar omdat alle consulenten aanwezig waren, konden we het onderwijsrooster aan het weer aanpassen. Hierdoor was er later in de week nog volop tijd om van de sneeuw en de zon te genieten.

Half april werd dezelfde cursus in gecomprimeerde vorm (2,5 dag) gehouden in Domburg. Er stonden 5 deelnemers op de wachtlijst en uiteindelijk hebben er 33 huisartsen deelgenomen. De onderwijssessies waren zeer interactief met een jonge en kritische huisartsengroep. De sfeer was uitstekend en velen gaven op de laatste dag al aan te willen intekenen voor volgend jaar. Op woensdag druppelden in de loop van de dag de gasten binnen: Peter van der Meer, Anneke Sanderse, Henk Stout en Steven Haverkamp. Zij woonden een deel van de cursus bij en bleven eten. Hun bezoek is als positief ervaren.

Bij beide cursussen zijn onderwerpen voor volgend jaar geïnventariseerd en door de huisartsen uit het bestuur is hiervan voor komend jaar een conceptprogramma gemaakt. Momenteel zoeken we daar medisch specialisten bij die willen meewerken en tijd kunnen vrijmaken voor het komend jaar.

Anders dan andere jaren hebben we al vroeg de data voor 2019 vastgesteld, zodat het voor u gemakkelijker is waarneming te regelen en u in te schrijven. We hopen ook dit jaar weer op een hoge opkomst en zijn ervan overtuigd dat het programma ook dit jaar weer zal aansluiten bij de wensen en vragen van de deelnemers. Als u overweegt om deel te nemen, wacht dan niet te lang met inschrijven. We willen het kleinschalige karakter van de cursus namelijk geen geweld aan doen.
Cursus in Schladming (Oostenrijk): 20-26 januari 2019
Cursus in Domburg (Zeeland): 10-12 april 2019

Aanmelden is mogelijk via onze website: www.drechtsteden-transmuraal.nl