Programma 2019

De geaccrediteerde nascholingscursussen van de Stichting Drechtsteden Transmuraal in de regio Dordrecht zullen in 2019 voor de 22e keer plaatsvinden en vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis worden georganiseerd en ondersteund. Zij blijken ieder jaar een goede gelegenheid om de 1e en de 2e lijn op informele en plezierige manier met elkaar in contact te brengen. De cursus van 2019 zal plaatsvinden in Schladming in Oostenrijk. Evenals de afgelopen 14 jaar zal ook een nascholingsprogramma op Nederlandse bodem plaatsvinden. Deze cursus zal van 10 tot en met 12 april plaatsvinden in het Badhotel in Domburg.

Ook dit jaar bestaat het programma uit onderwerpen die door de deelnemers van voorgaande nascholingen werden aangegeven. Het belooft een gevarieerd programma te worden met onder andere verwardheid bij ouderen (dementie, delier, depressie), bariatrische chirurgie, blaascarcinoom, overgewicht en functiestoornissen schildklier bij kinderen, rode oog en veelvoorkomende oogheelkundige aandoeningen, veneuze insufficiëntie en ulcus cruris. Een compleet overzicht van alle sprekers vindt u hier.

Accreditatie voor 20 uur wordt aangevraagd bij het college accreditatie huisartsen van de KNMG.

Voor beide cursussen geldt een maximaal aantal van 30 huisartsen. 

Snel aanmelden verhoogt uw kans op deelname. 

De cursussen zullen worden gehouden conform de richtlijnen van de KNMG en CGR. Dit houdt in, dat sponsoring van de buitenlandse reis naar Schladming door een farmaceutisch bedrijf niet meer mogelijk is en er geen partnerprogramma kan worden aangeboden tijdens het programma in Domburg.